in , , ,

A belga Le Soir újság Magyarországot és Orbán Viktort gyalázza. Meg is kapta a velős választ egy belgától!

Adrien Jassogne üzent Belgiumba

A minap felkereste szerkesztőségünket Adrien Jassogne az Alliance Belga Polgári Mozgalom alapítója, hogy elejét vegye egy Magyarország ellen indult újabb belga sajtó támadásának és innen üzenjen Belgiumba.

Egy április 14-én megjelent belga cikkben megint Magyarországot támadják (megszokottan) aljas és hazug kreált hírekkel ezzel aláásva Magyarország hírnevét. Adrien üzenete Vincent Engelnek, a mentális problémákkal küzdő liberális firkásznak!

Éppen most ugrottam fel a székemből, miközben a „Le Soir” nevű belga sajtó Vincent Engel által írt 2018. április 14-i cikke került elém.
Úgy döntöttem, írok ennek a fent megnevezett újságírónak, hogy a helyes irányba tereljem a dolgokat.

Kedves Engel Úr!

Éppen most olvastam az Ön tollából származó „Le Soir” alatt megjelent 2018. április 14-i cikket.
Az első kérdésem az lenne, miféle bogárcsípés vezethette Önt arra, hogy megírja ezt kreációt? Netalán afféle őrült lázas betegségben szenved, mint Macron vagy Merkel? Esetleg egy jó étteremben járt Juncker Úrral, és isiász okozta szenvedés kínozza?

Másodikként feltenném Önnek a kérdést, hogy ismeri-e Ön Magyarországot? Itt nem arra gondolok, amikor ide utazik Budapestre 5 napra egy 5 csillagos szállodába, amit minden bizonnyal Soros alapítványa fizetett.
Én arról beszélek, tartózkodott-e Magyarországon annyi ideig, hogy azt valóban megismerje.

Az Ön szerencsétlenségére én válaszolhatnék ezekre a kérdésekre, mert jól ismerem Magyarországot, annak lakóit és kultúráját, legalábbis Önnél mindenképp jobban, főleg miután olvastam azt a sok hazugságot, amivel a cikkében rossz színben tűnteti fel ezt az országot az egész világ szemében.

Visszatérve a cikkére, már amikor láttam a címet, rögtön tudtam, hogy milyen színezetű lesz ez az írás.

„Rasszista, én? Mindig!”

Ön egyértelmű véleményt alkotott egy olyan országról, amit soha nem ismert.
Annak elkerülése érdekében, hogy véletlenül se vesszen el az ország rejtelmeiben, az üzenetemben Budapestre fogok koncentrálni. Budapest Magyarország fővárosa, tisztában van azzal, hogy egyáltalán nem ismeri ezt a helyet?

Budapest egy kozmopolita város, ahol minden egyes nap különböző kultúra, származás, eredet találkozik munkába menet.
Munka. Ezt a fogalmat gyakran elfelejtik Nyugat-Európában. Itt említendő, hogy Magyarországon csak 3,8% a munkanélküliek aránya, ami az egyik legalacsonyabbnak számít Európában.

De felteszem, ez az információ kevésbé érdekli Önt, hiszen az Ön célja a magyarok sárba tiprása.
Ennek az országnak már a múltjában is láthatjuk a társadalmi sokszínűség nyomait. Igen, kedves Uram, Magyarország az Oszmán Birodalomhoz is tartozott, és a muszlim jelenlét még mindig fellelhető, illetve más közel-keleti országgal is jó viszont ápol Magyarország.

Az egyetlen különbség az, hogy ez a közösség diszkrét és tisztelettudó az őt befogadó országgal szemben. A saját vallásukat nem akarják a magyarokra kényszeríteni, mivel Magyarországot tisztelik a muszlimok, nem akarják leigázni az országot. Nem áll érdekükben, mivel Magyarország nem az az ország, ami hagyja magát odáig jutni.

Az 1956-os szabadságért és függetlenségükért folytatott küzdelmüket soha nem fogják elfelejteni, és soha nem fogják hagyni többet, hogy más vegye át az irányítást az országuk felett. Ezt a hozzáállást meg is lehet érteni, támogatom is.

Ahogyan Ön a cikkében említette:

„Orbán Viktor Magyarországában, amely országban a választási kampány középpontjában a külföldiek elutasítása kapta a fő szerepet, a jogállamiság veszélyben van. Az Európai Unió más országaiban, köztük Belgiumban is, az alapvető emberi jogokat egyre inkább aláássák.”

Éppen ezért nehéz követnem az Ön gondolatmenetét, nem is tudom megérteni, miért kritizál Ön két olyan kormányzati modellt, melyeket össze sem lehet hasonlítani, mert teljesen más a politikai irányt képviselnek. Egyelőre nem fogok még Belgiumra, azaz a születési országomra gondolni, amelyet a szocialisták és a liberálisok hanyatlásba döntöttek, tarthatatlan helyzetbe sodorva a hazámat a felelőtlen politikájuk miatt. Nyissa ki a szemét, látogasson Brüsszelbe. A nyilvános területeken, utcákon és földön alvó migránsok, akik nagyon kevés vagy éppen semmilyen segítséget nem kapnak, majd emlékeztetik a szociálpolitika szépségeire. Gyönyörű, nem igaz?

Visszatérnék Orbán Viktor Magyarországához, ahol az Ön álláspontja szerint a külföldiek elutasítása uralkodik, és ahol a jogállamiság is veszélyben van.

Magyarországon élek, kedves Uram. Ki vagyok én a belga nemzetiségemmel? Egy idegen. Mégsem vagyok üldözött, inzultált, kitagadott, a magyarok tárt karokkal fogadtak. Képzelje el, a szívemben sokkal inkább magyarnak érzem magam, mint belgának. Ez is csak azt mutatja, hogy milyen befogadó ez az ország azzal szemben, aki legalább egy minimum tiszteletet tanúsít irányában.

Ön azt fogja mondani, hogy a bőröm fehér, így ez sokkal inkább elfogadható Magyarországon. Látja, Ön az, aki stigmatizál!

Az Ön szemében Orbán Viktor antiszemita, mint ahogyan a magyarok többségéről is ez a véleménye. A kérdésem a következő Engel Úr: Volt már önnek valaha problémája a rasszizmussal kapcsolatban a magyarok vonatkozásában? Figyelembe vette a kijelentései súlyosságát a magyar közösségre nézve? Feltételezem, nem.

Az Ön szavai inzultálóak, felháborítóak, rágalmazóak, még a jog alapján elítélendőek is.
Orbán Viktor éppen visszatért hivatalos útjáról Izraelből, ami a két ország közötti jó viszonyt szimbolizálja. Európa legnagyobb zsinagógái Magyarországon találhatóak. Figyelmen kívül lehet hagyni ezt az információt? Olvasván az írásait úgy látom, Ön egyáltalán nem tájékozott. Csak fenntartja a kollektív gyűlöletet, ami a nemzeteink közötti nyomást erősíti.

Ön azt is mindig hangsúlyozza, hogy Magyarországon nem létezik sajtószabadság. Ledöbbenten állok a sok hazugság és félreinformálás előtt.

Belgiumban és Franciaországban a sajtó cenzúrázott. A Benalla ügy (Macron személyi testőre) erre egy remek példaként szolgál. Nem tudtam, hogy egy olyan ország, mint Franciaország, amely állítólag az európai jogállamiság őre, “politikai színezetű” rendőri erővel rendelkezhet, amely a pacifista tüntetések során fizikai erőszakot alkalmazott a Macron-ellenes politikai ellenzékkel szemben. Bájos példa a francia demokráciára!

Az igazi probléma Engel Úr, Te vagy, ez a sajtó, amely a lázadásra készteti az embereket, és egyetlen célja, hogy feszültséget teremtsen a különböző közösségek között a szocialista és liberális elit javára, amely már így is túlságosan hosszú ideig mocskolta Európát.

Ön az alábbiakat is kiemelte a cikkében:

„Orbán szinte kizárólag a bevándorlásra és a hagyományos társadalomhoz való visszatérésre koncentrál, ahol a család a gerinc, ahol a nők feladatai csak az otthoni gyermeknevelésre és a háztartás vezetésének ősi szerepére korlátozódnak. Amíg Orbán Viktor van hatalmon, addig nagyon nehéz, hacsak nem lehetetlen tanítani a magyar gyerekeknek a gender-elméletet, mivel a tankönyvek visszatérnek ehhez a befolyásolt neveléshez – amelyről azt gondolhatnánk, hogy véglegesen feledésbe merült – mely szerint a férfiak a nők felett állnak, és az utóbbiak az emberi jogokat illetően semmit sem szereztek…”

Az Ön kijelentéseit tekintve, ami ezt a témát illeti, az első kérdésem az lenne, hogy nem éppen a család az, amely valóban a központi pillért jelenti az életünkben? Ön lehordja Orbán Viktort azért, mert azt szeretné, hogy a szülők otthon tudjanak gondoskodni gyermekeikről? Belgiumban és Franciaországban a bűnözés mindenütt jelen van, melynek oka leginkább a gyermekek megfelelő neveltetésének hiánya. Gyakran ehhez hiányzik az idő, mert a szülők nem tudják kihúzni anyagilag a hónap végéig, mint sok más országban, és ezért fáradhatatlanul dolgozniuk kell! A szülői példamutatás és nevelés eltűnőben van, mert a szülőknek már nincs lehetőségük több időt otthon tölteni a gyermekeikkel!

Az Ön alábbi szavai még nagyobb sokkhatást jelentenek a tankönyvekhez képest: “visszatértek erre a befolyásolt nevelésre, amelyről azt gondolhatnánk, hogy véglegesen eltűnt, amely szerint a férfiak uralkodnak és a nők mindezt lehajtott fejjel viselik.”

Engel Úr, úgy gondolom, eljött az ideje, hogy a mentális egészsége érdekében felkeressen egy szakembert, mivel láthatólag komoly gondjai vannak, ami másokra is veszélyes lehet.

Az Ön viselkedése megvetendő, hamis vádakkal támadja Magyarországot, hogy Európa démonként tekintsen rá.

A démon máshol van, Engel Úr. Csak pillantson a tükörbe.

Azt kívánom Önnek, hogy egyszer képes legyen objektív szemmel is ellátogatni Magyarországra, és képes legyen nyilvánosan elnézést kérni, amikor végre meglátja a valóságot. De alázattal tegye mindezt. Ismeri ezt a fogalmat?

Adrien Jassogne
Alliance Belga Polgári Mozgalom Alapítója

(Lindzy, https://libsifigyelo.hu/)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Semmissé nyilvánította a svájci frank alapú jelzáloghitelt a horvát legfelsőbb kereskedelmi bíróság

A cseh miniszterelnök szerint az Európai Bizottság értelmetlen javaslatokkal áll elő a migráció kapcsán