in ,

A cseh miniszterelnök szerint az Európai Bizottság értelmetlen javaslatokkal áll elő a migráció kapcsán

Elfogadhatatlan és értelmetlen az Európai Bizottság javaslata, amely szerint 6000 eurót adnának migránsonként a befogadó országoknak

Elfogadhatatlan és értelmetlen az Európai Bizottság javaslata, amely szerint 6000 eurót adnának migránsonként a befogadó országoknak – jelentette ki Andrej Babis cseh miniszterelnök abban az interjúban, amelyet szombaton közölt a Právo című független cseh baloldali napilap.

„Ez egy újabb értelmetlen javaslata az Európai Bizottságnak, amely nem képes megérteni, hogy az illegális migrációt Európán kívül kell megállítani, a menedékkérelmeket Európán kívül kell elintéznünk”

– jelentette ki a cseh kormányfő, aki a héten Salzburgban vezető német politikusokkal is tárgyalt erről a kérdésről.

„A bajor kormányfővel folytatott tárgyalásaim után még inkább meggyőződésem, hogy az illegális migrációt minden áron meg kell állítanunk”

– jegyezte meg Andrej Babis.

Szerinte harcolni kell az embercsempészek ellen, hajóiknak nem szabad kifutniuk a tengerre, Európának pedig nem kellene befogadnia az illegális migránsokat.

„Abból kiindulni, hogy az illegális migránsoknak meg kell érkezniük hozzánk, hiba. Nem kell. Azokban az országokban kell segítséget nyújtanunk nekik, amelyekből származnak, ahol élnek. Az Európai Bizottság ábrándozik és javíthatatlan”

– szögezte le a politikus.

A cseh kormányfő kifejtette: meggyőződése, hogy nem szabad az embercsempészekre bízni, ki élhet az európai országokban. Nem szeretné megélni, hogy néhány év múlva Csehországban több legyen a bevándorló, mint az őslakos, ahogy az ma már néhány európai uniós országban valóság – fogalmazott.

(Forrás:MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

A belga Le Soir újság Magyarországot és Orbán Viktort gyalázza. Meg is kapta a velős választ egy belgától!

Tunézia megkezdi a 40 migráns evakuálását a két hete kikötésre várakozó Sarost 5 nevű tunéziai hajóról