in , ,

A magyar csodaországban…Hazatérő vándorok

Mindenhol rossz, de a legjobb otthon

Ameddig az ellenzék a kivándorláson rugózik, addig a magyarok szép lassan hazatérnek. Mire az ellenzék felébred, addigra már csak a vakmerőbbek maradnak külföldön….

Annak idején még a komcsi rendszerben az magyar csak álmodozhatott külföldről, persze azt is csak szépen csendben tehette, mert büntetés járt érte. A magyar csak sóvároghatott a “nagy” nyugatra. A bátrak a ’80-as években megszöktek (diszidáltak) Magyarországról, megszöktek a kilátástalanság, a szegénység és az elnyomás elől. Ők voltak a lázadók…A nép pedig beletörődött és éldegélte sivár, szürke életét a rendszerben. A ’90-es évek idején eljött a rendszerváltás, és a magyarnak a remény, hogy egyszer talán megnézheti milyen is az a külföld…

Mikor megnyíltak a határok és a magyar megkapta az első útlevelét, szerintem először mindenki Szlovákia felé vette az irányt. Legalábbis a legtöbben. Emlékszem a ’90-es években édesanyámmal sokat jártunk Szlovákiába vásárolni…

Tehát a magyar álma valóra vált, mikor csatlakoztunk ahhoz a pöcegödörhöz, amit ma Európai Uniónak neveznek. Szabad munkaerőpiac, szabad kereskedelem ésatöbbiecetera. Megnyílt a keleti blokk előtt csodaország kapuja, lehulltak a láncok, mi pedig csillogó szemeinket nyugat felé fordítottuk és elindultunk csodaországba. Olyan, mint valami tündérmese, de ugye a tündérmesékben kell, hogy legyen sárkány is, meg boszorkány is, nem ám csak úgy a szép szemeinkért engedtek a “jóságos” nyugatiak maguk közé..De nem ám!

A mindenki által vágyott nyugat egyszerűen elkényelmesedett. Gyarmataik kizsigerelése általi gazdagságukban egyszerűen életképtelenné váltak. Eltűntek a szakemberek, a munkások…Akkor ocsúdtak fel, mikor gyarmataik is elkezdtek kifogyni az elorozható értékekből és a sültgalamb is elfogyott. Összeült hát a boszorkány tanács és úgy döntöttek, hogy rabszolgákat fognak importálni, mégpedig keletről. A keleti népek tudása, szorgalma és tehetsége világszerte ismert, így hát letépték a láncokat az ódon kapuról, mely addig nyugaton kívül tartotta a nyugat szerint “alacsonyabb” rendű keletieket és bedobták a mézesmadzagot.

Annyi év elnyomás és szenvedés után nem is kellett több a magyarnak, elindult hát világot látni….

Mára a baloldal számításai szerint kb. 600 000 magyar vándorolt ki külföldre, ami szerintük válságos állapotokat idézett elő magyarhonban. Az ország az összeomlás szélén áll, alig lézeng egy-két ember a hazában, és az is éppen tervezi a “kimenekülést”…Mert ugye menekül a magyar. Menekül a kevés fizetés, a kórházak és a stadionok miatt. Menekül Orbán elől, a diktatúra elől…A magyar folyamatosan menekül árkon bokron át nyugat felé…Szerintük…

És mi is a valóság? A valóság nagyon egyszerű..A magyar elindult világot látni. Éldegél itt-ott, dolgozik, tapasztalatot szerez, nyelvet tanul, de a vége általában mindig ugyan az! Hazatér…Én azt gondolom, hogy egyáltalán semmi baj sincs azzal, ha megtapasztaljuk, milyen az élet “csodaországban”.

Nekem nagyon sok ismerősöm “menekült” külföldre. Zöme Németországban és Angliában próbált szerencsét. Éveket töltöttek távol a hazától. Persze eleinte tündérmesének tűnt az élet, mintha csak egy hosszú nyaraláson lenne az ember. Majd eljönnek a szürke hétköznapok és a magyar egyre csak hazavágyik. Dolgozni külföldön is kell, jönnek a számlák ugyan úgy, az élet sem éppen filléres flanc..Nem mellesleg a tény, hogy mindig idegen maradsz….Idegen rabszolga a nyugati elit rendszerében…

Arról viszont nem beszél a szockommunista ellenzék, hogy közel 50 éves uralmuk alatt vágták tönkre és fosztották ki Magyarországot, melynek az lett a hozadéka, hogy a magyar egyszerűen fogta a vándorbotot és elment. Akkor valóban menekült a magyar…..

Az áprilisi választások előtt beszélgettem néhány kint élő ismerősömmel és megkérdeztem, kire fognak szavazni..Mind azt felelte:

“csakis a Fideszre, mert szeretnénk hazamenni”

Hát nem döbbenet kedves elvtársak, hogy az Orbán elől kimenekült magyarok Orbánhoz szeretnének “hazamenekülni”?

Aztán beszélgettem hazatérő magyarokkal, hogy miért döntöttek a hazaköltözés mellett. Egyszerűen élhetetlenné váltak a nyugati országok. Nemcsak a fizetések csökkentek, és a keletiekkel szembeni bánásmód romlása, de a biztonságuk is veszélyben volt. Míg a baloldal szerint az illegális bevándorlás és az azzal járó terrorfenyegetettség nem létezik, addig kint élő magyarok meséltek arról, hogy a nagyvárosokban bizony sötétedés után már senki nem mer az utcára menni. Bevásárolni, szórakozni is úgy mennek az emberek, hogy nem tudják, vajon hazatérnek-e élve. A félelem és a bizonytalanság lett úrrá az annak idején mindenki által vágyott és csodált nyugaton….Ezek pedig tények nem talányok!

Tehát akik szerint nem a bevándorlást, hanem a kivándorlást kell megállítani, azokat felvilágosítanám, hogy amíg a veszélyekkel teli bevándorlás létező, addig a tömeges kivándorlás egyáltalán nem létező probléma.

Ne tessék már folyton fordítva ülni azon a szerencsétlen döglött lovon kedves ellenzéki honfitársaim!

Ma Európában csodaország már nem az annak idején, a keletiek által vágyott nyugat, hanem a nyugatiak által vágyott élhető és biztonságos kelet! Hát nem fura a sorsnak ezen fintora?

 

Kovács Linda https://libsifigyelo.hu/

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Georg Spöttle – Magyarnak lenni tényleg szenvedély

Svéd együttes – Magyarország Európa utolsó reménye! (videó)