in ,

A németek már a hadseregüket is külföldiekkel szinesítenék

Németország végnapjai

Külföldi, európai uniós állampolgárok felvételét mérlegeli a német hadseregbe a berlini védelmi minisztérium a haderőnél évek óta fennálló létszámhiány megoldásaként – jelentette a hétvégén a német sajtó.

“A német honvédség felnőtté válik. Ehhez képzett emberekre van szükség. Ehhez minden lehetséges opciót mérlegre fogunk tenni”

– erősítette meg a védelmi minisztérium az Augsburger Allgemeine című bajor lap értesülését a ZDF német közszolgálati televíziónak. A ZDF honlapján megjelent beszámoló szerint az elképzelés már a védelmi tárca 2016-os úgynevezett fehér könyvében is szerepelt, és most a hadkiegészítési stratégia újragondolásakor vetődött fel ismét.

A ZDF-nek nyilatkozó Erich Vad biztonságpolitikai szakértő szerint jó és helyes, hogy a védelmi tárca új, gyakorlatias megoldásokon gondolkozik, mert a Bundeswehr évek óta súlyos problémákkal küzd a toborzás terén.

Két héttel ezelőtt a Bild című német tömeglapnak sikerült megszereznie a védelmi minisztérium egyik bizalmas jelentését, melyből az derült ki, hogy a német hadsereg a teljesítőképessége határára ért, jelenleg nem tud a mostaniak mellett további feladatokat vállalni, és minden haderőnemnél problémát okoz a létszámhiány

-adta hírül az MTI.

Most már csak az a kérdés, hogy megint a “keleti blokkba” nyúlnak, vagy az újnémetekkel “szinesítik” tovább a hadseregüket, ugyanis tudni illik hogy már vagy 300 szélsőséges dzsihádista, szélső radikális iszlamista dolgozik jelenleg a német haderőknél.

Mindenesetre nagy francok ám a németek! A munkaerőt Kelet-Közép-Európából “hordják” el, a katonáikat immáron a Közel-Keletről importálják “menekültként”, míg a pénzt afrikai gyarmataiktól adó formályában szedik be. Tudnak ezek valamit önállóan is az élősködésen, kizsákmányoláson és a pusztításon kívül?

(libsifigyelő.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Hoppá! Theresa May népszerűsége is egyre csökken! A britek fele már szélsőjobbos kormányt támogatna

Orbán Viktornak meghatározó szerepe van az EU-s fórumokon