in , ,

A Pride-on közel 50 kamerás jogi megfigyelő is részt vesz, akik minden esetleges atrocitást rögzítenek

Amnesty International is támogatásáról biztosította a Pride-ot

A szükséges erők és eszközök mellett kordonelemeket is alkalmazni fog a rendőrség a július 7-i Budapest Pride felvonulás biztosításához – tájékoztatta a Magyar Időket a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Ismertetésük szerint mivel a szervezők az eseményt bejelentették, és tiltó ok nem merült fel, a rendőrség a gyülekezési jogról szóló törvénnyel összhangban a rendezvényt tudomásul vette.

Karlik Cintia, a 22. Budapest Pride szóvivője az esemény kapcsán korábban elmondta: a vonulást 250 önkéntes kíséri a rendőrökkel együttműködve. A Pride-on közel 50 kamerás jogi megfigyelő is részt vesz, akik minden esetleges atrocitást rögzítenek.

A Jobbikból frissen kizárt Toroczkai László által alapított Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a múlt hét elején közleményében azt írta, amennyiben a kormány nem tiltja be a Budapest Pride-ot, akkor a Magyar Ellenállás keretében lépnek fel a rendezvénnyel szemben.

A homoszexuálisok és más szexuális kisebbségek úgynevezett büszkeségmenetét 2008-ban és 2009-ben zavarta meg nagy számú ellentüntető, akkor Molotov-koktélokat, köveket dobálva támadtak a felvonulókra. Később is voltak kisebb atrocitások, amikor a felvonulás ellenzői tojással dobálták meg vagy bűzös folyadékkal locsolták le a résztvevőket, akik között számosan mások vallási, világnézeti meggyőződését kigúnyoló jelmezben vagy hiányos öltözékben jelentek meg.
A sorozatos rendzavarások miatt éveken át csak kordonok között, a tüntetőktől és a járókelőktől elzárva vonulhatott fel a Pride közvéleményt erősen megosztó közönsége. Tavaly viszont a több ezer résztvevő kordonok nélkül, élőerős rendőri biztosítás mellett sétált végig a városon.

A Pride egy hónapos rendezvénysorozata múlt pénteken indult és július 8-ig tart. A megnyitón részt vett Szél Bernadett, az LMP társelnök-frakcióvezetője és Ungár Péter (LMP) országgyűlési képviselő, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármestere is. 

A Soros György által támogatott, a migrációs ügyekben rendre a magyar kormánnyal szemben álló Amnesty International is támogatásáról biztosította a Pride-ot. A felvonulás résztvevői a Városligetből indulnak, az Andrássy úton keresztül vonulnak a Kossuth térig.

(forrás:Magyar Idők)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Elhunyt Paudits Béla Jászai Mari-díjas színművész

Belga képviselő: Orbán Viktor egy példakép számunkra