in ,

Az afrikai országok elutasítják a menekülttáborok létrehozását Európában. Szerintük nem jogszerű

Nyugodtan otthon is lehet maradni…

Az ENSZ menekültügyi főbiztosságának képviselője szerint nem lehet jogszerűen táborokba zárni az Európába vágyó migránsokat. Ráadásul egyetlen érintett afrikai ország sem hajlandó ilyennek helyet adni. Pedig az Európai Unió pont erre készül… Azt azonban elismeri az ENSZ, hogy a kitoloncolások elhúzódása gondot okoz.

Az elutasított menedékkérők kitoloncolásának elhúzódása árthat a menekültügyi rendszer társadalmi elfogadottságának Németországban.

Erre mutatott rá az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának berlini képviselője. Dominik Bartsch úgy véli, nagyon pozitív, hogy a német szabályok és eljárások világosak, és a hatósági döntések ellen lehet fellebbezni. Bartsch hangsúlyozza, hogy a menekültügyi rendszernek a kitoloncolás is szerves része. Mint fogalmaz:

“Németország számára az jelent kihívást, hogy elutasított menedékkérelem esetén az ezzel járó negatív kövezkezményeket, a visszaküldést a származási országba haladék nélkül végre tudja hajtani. Ha az a benyomás alakul ki, hogy mindegy, hogy egy eljárás hogyan végződik, mert a kérelmező így vagy úgy az országban marad, az árt ennek a rendszernek.”

A Redaktionsnetzwerk Deutschland az Európai Unión kívüli gyűjtőtáborokról is kérdezte az ENSZ-diplomatát, aki rámutatott, hogy ezektől egyrészt minden észak-afrikai ország elzárkózik, másrészt a menedékkérőket jogszerűen nem lehet ilyen táborokban fogva tartani. Emellett egyáltalán nem világos szerinte, hogy hova kerülnek azok, akiknek a menedékkérelmét jóváhagyják, sem az, hogy mi történik azokkal, akiket elutasítanak.

“Nem látom, hogyan lehetne ez sikeres Európán kívül”

– húzta alá Dominik Bartsch.

(libsifigyelő.hu)

(forrás:almafroccs.blogstar.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

A tervek szerint halad a 3-as metróvonal északi szakaszának felújítása

Hamarosan újabb 2×2 sávos út köti össze a magyar fővárost az erdélyi határral