in

Döbbenet! Az EU megzsarolta Szíriát

Az Európai Unió „nem vesz részt Szíria újjáépítésében az arab ország megfelelő politikai átalakulása híján”

Az Európai Unió „nem vesz részt Szíria újjáépítésében az arab ország megfelelő politikai átalakulása híján” – adta értésre pénteken a Biztonsági Tanácsban (BT) Franciaország ENSZ-nagykövete.

Francois Delattre a BT New York-i ülésén közölte, hogy alkotmányos és választási folyamatoknak kell végbemenniük „őszinte és értelmes módon”.

Oroszország ENSZ-nagykövetének helyettese, Dmitrij Poljanszki válaszul azt hangoztatta, hogy az újjáépítést nem szabad politikai feltételekhez kötni, a nemzetközi közösségnek pedig rögvest csatlakoznia kellene Szíria újjáépülési erőfeszítéseihez.

Moszkva a szíriai kormány támogatója, katonailag is, míg az EU a demokratikus átalakulás híve – adta hírül az MTI.

Szíria több évtizedes harca a terrorizmus ellen és az amerikai “békefentartás” azt eredményezte, hogy az ország romba dőlt, a nép pedig Nyugat-Európába menekült. Ott áll egy félig lebombázott ország aminek lakói szerte szét szóródtak Európában. És ez a mocskos európai trágyahalmaz uniós vezetés zsaroló pozícióba állt! 

„nem vesz részt Szíria újjáépítésében az arab ország megfelelő politikai átalakulása híján”

Hát semmi szégyenérzet nincs ezekben a agynéma sejthalmazokban? Hol van a tolerancia, a segítség? Hol az ENSZ, az Amnesty? Hol vannak a liberális férgek, akik “mentésről” és segítségnyújtásról hadoválnak?

Szíria egy virágzó ország volt míg Amerika be nem tette a lábát! Mert ugye ők demokratikusan bombázták porig a Közel-Keletet! Európa meg játssza a nagy megmentőt, miközben szarik az emberekre akiknek el kellett hagyni az otthonaikat! Szarnak ezek a menekültekre!

Oroszország eddig is támogatta Szíriát anélkül, hogy feltételekhez kötötte volna azt és ezután is támogatni fogja. Az EU-nak fogalma sincs arról, hogy más országokban, más kultúrában milyen politikai indentitás az, mely az adott országban működőképes. Egy arab országban a demokrácia nem éppen működtethető. Ahhoz fel kellene adniuk a történelmüket, a hitüket, szuverenitásukat..Bonyolultabb ez annál, mint ahogy az EU-s paprikajancsik ezt kitalálták.

Minden országnak joga van úgy élni, ahogy akar! Szíriának pedig politikától függően segíteni kell, hogy a valódi menekültek hazatérhessenek! Itt kezdődik az emberség!

 

(Lindzy, https://libsifigyelo.hu/)

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Egy asztalnál a Jobbik az LMP és a Momentum. Lesz-e összefogás? (videó)

Alekszisz Ciprasz: Vállalom a politikai felelősséget a Görögországot sújtó súlyos erdőtüzekért