in ,

Donald Trump amerikai elnök szerint Merkel saját kezüleg importálja a háborút Európába

Egy ország határok nélkül egyáltalán nem ország

Donald Trump ismét kíméletlenül beszólt Angela Merkelnek és Európa vezetőinek. Az amerikai elnök személyesen Merkelt hibáztatja azért, mert növekszik a bűnözés Németországban és Európa-szerte a beengedett migránsok miatt. Trump leszögezte: Amerika ebből nem kér.

“Nem akarunk olyan helyzetbe kerülni, amilyen helyzetbe Európa került a bevándorlók miatt”

– írta Twitter-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök, aki szerint a német nép a vezetői ellen fordult. Üzenetében az amerikai elnök úgy vélekedett, hogy a migránskérdés megrázkódtatja a már amúgy is erőtlen berlini koalíciót.

Donald Trump leszögezte:

“Németországban növekszik a bűnözés. Nagy hibát követtek el mindenütt Európában azzal, hogy emberek millióit engedték be, akik erőteljesen és erőszakosan megváltoztatják kultúrájukat. Nem akarjuk, hogy ami a bevándorlás miatt Európában történik, megtörténjék nálunk is.”

Az elnök később kijelentette azt is, hogy országa egyáltalán nem kér a migránsokból:

“Az Egyesült Államok nem csupán  menekülttábor nem lesz, de nem nyit az országban befogadó központokat sem.”

Trump kiállt kormánya menekültpolitikája mellett, és a demokrata párti törvényhozókat okolva az átfogó bevándorlási törvény elmaradásáért, ismételten felszólította őket, hogy kezdjenek tárgyalásokat a republikánusokkal. Azt mondta:

“Az Egyesült Államokban illegálisan tartózkodók halált és rombolást hoznak.

Megismételte korábban már többször is kifejtett meggyőződését, hogy egy ország határok nélkül egyáltalán nem ország.

Az elnök nem először bírálja egyes európai országok menekültpolitikáját, már a 2016-os elnökválasztási kampánya során is többször ostorozta azt. Trump többször is bírálta Angela Merkel kancellár menekültpolitikáját, egyszer nyilvánosan bolond nőnek nevezve a kancellárt.

 

(forrás:Kolombusz Kristóf amerikaipiteblog.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Matteo Salvini beindult! Népszámlálást kezdeményez, aki nem olasz mennie kell

Olaszország azt az üzenetet küldi az Afrikából és Ázsiából útra kelni akaróknak, hogy Európában vége a gazdasági bevándorlásnak