in ,

Hihetünk-e Matteo Salvininek? Az tények az igazságról

Az elmúlt napokban megrendült az emberek hite az olasz kormánnyal kapcsolatban

Magyarország Kormánya hétfőn a teljes szolidaritásáról, tiszteletéről biztosította az olasz kormányt a migránsügyi politikája miatt.

Azért nem ártana jobban belemélyedni ebbe a témába.

Megkérdeztük Matteo Salvini egyik közeli ismerősét, barátját Gálházi Lászlót, mit gondol arról ami mostanában az olasz kormányzaton belül folyik. Mi történik a háttérben, lehet e hinni Salvini migránspolitikájának, hiszen mostanában nem az történik, amit mond.

László a következőket mondta:

Salvinit totálisan hátba támadták!

Ha az én véleményem kikérnék, a következő választ küldeném a Parlamentbe:

“Soha ne bízzanak meg a kijelölt, báb miniszterelnökben, Contéban!”

De ide sorolhatom a másik koalíciós partnert Luigi Di Maiot is! Ezt Orbán Viktor is jól tudja.

Mint a téma szakértője és egyben Matteo Salvini barátja, egyik tanácsadója, felháborítónak tartom, hogy amíg Matteo a múlt héten elment tárgyalni Innsbruckba, addig Conte átnyúlt a feje felett és hagyta partra szállni azt a 167 álmigránst, akik megtámadták az őket Líbiából Itáliába tengeri taxiztató hajó személyzetét, pedig Salvini kijelentette, hogy azok nem menekültek, hanem mind kőkemény bűnöző és csak bilincsben szállhatnak partra és eljárást indítanak ellenük.

Conte ezt másképpen gondolta és Luigi Di Maio is egyetértett vele, veszélyeztetve ezzel a kormánykoalíciót. Zavart, káoszt keltettek.

Ezt folytatták most a 450 ál menekült beengedésével az országba, miközben a belügyminiszter és miniszterelnök helyettes Matteo Salvini Moszkvában tárgyalt.

Egy titkos, zárt csoportban Matteon látszott, hogy csalódott az ismételt hátbatámadása és a hitelének rontása miatt, mégsem szólt egy rossz szót sem az árulóira, belső ellenségeire.

Ezen a ponton már látszik, hogy ez a koalíció ebben a formájában nem fog tudni sokáig együtt maradni.

Tehát az olasz kormány sehogyan sem tud együttműködni, tele vannak ellentmondással. Míg Salvini kiutasítja a bevándorlókat, addig a kormányfő befogadja őket. Teljes a zűrzavar…

 

(libsifigyelő.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Újabb magyar autósiker a kamion-Eb-n. Kiss Norbert a dobogó tetején

Deák Dániel – Brüsszel megint Sorost védi