in ,

Így kell ezt! – A máltai kormány lefoglalta így kivonta a forgalomból a Lifeline nevű “mentőhajót”

A máltai kormány kivonja a forgalomból a migránstaxit

A máltai kormány ugyan engedélyezte – több napos tengeren töltött veszteglés után – a Lifeline nevű, német NGO által üzemeltetett “humanitárius mentőhajó” (értsd: migránstaxi) kikötését, ám a máltai kormány egyben el is kobozza, azaz lefoglalja a hajót.

Vagyis kivonja a további migránstaxiztatásból.

Erre pedig az alábbi okokat jelölték meg:

A hajót német NGO üzemelteti, de holland zászló alatt, ám a hajó nincs Hollandiában nyilvántartásba véve – vagyis a rendelkezésre álló adatok szerint hamis felségjelzésű, tehát gyakorlatilag csempészhajó;

A hajó vélelmezhetően Líbia partjai közelében vette fel a migránsokat, ám ami bizonyosnak tűnik, hogy a manőver körzetében többször is kikapcsolta a helyzetjelző rendszerét – vagyis azt a fedélzeti rendszert (kb jeladót), amely alapján a hajózást felügyelő hatóságok láthatják, hogy a hajó merre közlekedik vagy éppen hol áll, várakozik.

A máltai kormány csak a hajó kikötését engedélyezte, és bejelentette, hogy egyetlen migránst sem fogadnak be azok közül, akik a hajón utaztak.

A hajó sorsának további érdekessége, hogy azt német NGO üzemelteti (holland zászló alatt, de nem szerepel a holland nyilvántartásban), ám a német kormány kategorikusan elhatárolódott, hogy egyetlen migránst is átvegyen azok közük, akiket a hajó Máltán partra tett.

Vagyis, finoman fogalmazva, immár a német kormány is elhatárolódik a Németországban bejegyzett NGO “áldásos” működésétől. Kíváncsian várom, hogy ezek után törvényszék elé állítják-e a szóban forgó NGO vezetőit. Nyilván ok lenne rá… de ez már egy másik történet…

Ugyanakkor a német kormány – kissé szemforgató módon – “aggódva figyeli” a Lifeline hajó által partra tett migránsok (szerintük “menekültek”) sorsát, és felszólítják az EU más tagországait, hogy teljesítsék a humanitárius kötelezettségeiket.

Érdekes, felettébb érdekes hozzáállás.

A Lifeline hajó tevékenysége körül feltárt visszásságok tökéletesen leképezik azt a totális törvénytelenséget, amely közepette a magukat humanitáriusnak nevező, ugyanakkor az embercsempészekkel együttműködő Soros NGO-k, szabályokat megsértve, áthágva illegális migránsokat szállítanak – erre irányuló engedély és személyes papírok nélkül – tömegesen Európába.

Néhány évtizede, amikor Európában még a törvényesség uralkodott, az ilyen hajókat egy felszólítás után a tengeren lőtték volna szét és süllyesztik el. Függetlenül attól, hányan vannak a fedélzeten és milyen céllal. Aki nem követi a szabályokat, a hatóság vagy a parti őrség utasításait, az ellenség. Aki ellen fegyverrel kell fellépni.

El tudjuk képzelni, mi folyhatott éveken át a Földközi-tengeren, mindaddig, amíg az olasz választók nemet nem mondtak a törvénytelenségek felett szemet hunyó, az afrikai migránsok tömeges európai beszállítását végző NGO-k szabályokat semmibevevő működését jótékony félrenézéssel engedélyező baloldali politikára.

Most, hogy új kormány van Olaszországban, és az új kormány megtiltotta a migránstaxik kikötését – mint a napokban kiderült voltak köztük még konténerszállító kereskedelmi hajók is -, hirtelen napvilágra került a kiterjedt bonyolult embercsempész rendszer működése, az a tömeges törvénytelenség és szabálysértés, amelyek közepette évente százezrek kerülhettek minden jogalap és papírok nélkül Európába.

Remélem, ennek immár vége. És a Lifeline-hoz hasonlóan minden hajó, amely migránsokkal a fedélzetén kikötne Európában, az egyben azonnal vesztegzár alá is kerül.
___

Kép: A Lifeline hajó (forrás: vesselfinder.com)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Orbán Viktor – Győztek a V4-ek Magyarország megmarad magyar országnak!

A liberális demokratúra “mentőakciója”