in ,

Invázió – Jelentős növekedés tapasztalható a görög szigetekre érkező migránsok számában

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint jelentős növekedés tapasztalható a görög szigetekre érkező migránsok számában

JELENTŐS NÖVEKEDÉS TAPASZTALHATÓ A GÖRÖG SZIGETEKRE ÉRKEZŐ MIGRÁNSOK SZÁMÁBAN

 

Bakondi György vasárnap az M1 aktuális csatornán arról kérdezték, hogy tavaly csaknem ötször annyi határsértő próbált átjutni a román-magyar határon, mint 2016-ban.

“JÓ AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS A ROMÁN HATÁRŐRIZETI SZERVEKKEL.”

A főtanácsadó azt mondta: ezek az adatok a román területen elfogott határsértőkre vonatkoznak, akik három fő irányból jönnek, egyrészt Szerbiából Romániába, másrészt a Fekete-tengerről Romániába, harmadrészt a magyar határra. Az elfogottak többsége menekültként regisztráltatta magát a román hatóságoknál – tette hozzá.

Jelezte: a Szerbiába, Macedóniába érkező határsértők száma is figyelmet érdemel, mivel 150-180 illegális migráns érkezik naponta a görög szigetekre.

Megjegyezte: ebben jelentős növekedés tapasztalható. Ezeket az embereket viszik tovább a kontinensre, ők próbálkoznak a román szakaszon is – tette hozzá. Azzal kapcsolatban, hogy a magyar-román határon lesz-e kerítés, azt emelte ki: jó az együttműködés a román határőrizeti szervekkel. Ennek két elemét említette, elsőként az információcserét és a járőr-együttműködést, másodszor pedig azt, hogy akiket magyar területen elfognak, azokat a román hatóságok “visszaveszik”.

Úgy folytatta: ha jelentős migrációs hullám indul el a balkáni útvonalon és tartósan “főútvonal” lesz a román terület, akkor kell végiggondolnia a magyar kormányzatnak, hogy szükséges-e, és ha igen, milyen határrendészeti szigorítás. “A jelenlegi rendszer állja a sarat” – mondta Bakondi György.

(MTI-fidesz.hu)

 

(forrás:www.fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

NÉMET KÁOSZ – Naponta négy antiszemita bűncselekményt regisztráltak tavaly Németországban

Liberálnácik – Hihetetlenül gusztustalan módon ábrázolták Trumpot egy német karneválon