in

Kiszólt a lyuk a gödörből – Vadai Ágnes hazaárulással vádolja a Fideszt

A DK megbüntetné Magyarországot

Vadai Ágnes szerint Orbán Viktor veszélyeztette az emberek biztonságát, a Fidesz pedig elárulta Magyarországot.

Fotó: MTI, archív

Vadai Ágnes arra reagált, szerdai sajtótájékoztatóján, hogy Vera Jourová, az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosa tegnap elmondta, egyre több tagország ad állampolgárságot harmadik – EU-n kívüli – országokból származó embereknek jelentős összegű befektetésekért cserébe, a bizottság pedig „nagy aggodalommal” szemléli az ilyen, úgynevezett arany útlevelek számának növekedését.

Az állampolgársági ügyek ugyan a nemzetállamok hatáskörébe tartoznak, de „ha egy EU-tagállam megnyitja a kapuit egy harmadik ország polgárai előtt, akkor az egész EU felé megnyílnak a zsilipek, és ez már ránk is tartozik, mert az Európai Bizottság is felelős az EU biztonságáért” – nyilatkozta csöppet sem álszent módon a cseh politikus tegnapi interjújában.

Vadai ma büszkén elmondta, Molnár Csaba EP-képviselőjük révén a Demokratikus Koalíció már korábban az Európai Bizottsághoz fordult, konkrétan Vera Jourovához, Vadai szerint ennek az eredménye a tegnapi interjúja.

“A Demokratikus Koalíció üdvözli az Európai Bizottság fellépését”

– jelentette ki Vadai Ágnes, aki úgy véli, a magyar és európai állampolgárok biztonságával játszott az Orbán-kormány. A DK alelnökének értékelése szerint a letelepedési kötvényeket a magyar kormány érdemi átvilágítás nélkül osztogatta. Azt is elmondta, felháborítónak tartják, hogy szerintük több esetben bűnözők és terroristák léphettek be az ország és Európa területére.

“A Fidesz nem megvédte, hanem elárulta Magyarországot és Európát”

– acsarkodott Vadai Ágnes.

“Az Európai Uniónak meg kell védenie magát, és nem nézheti tétlenül, hogy a teli szájjal migránsozó magyar kormány titokban több tízezer embert engedett be az Európai Unióba és Magyarországra ellenőrizetlenül”

– vagdalkozott tovább a DK politikusa, aki idézte Vera Jourova DK-nak küldött válaszlevelét is:

“Amennyiben egy adott tagállam nem hajtja végre a szükséges biztonsági és bűnügyi ellenőrzéseket, az valamennyi tagállam számára kockázatot jelenthet”

– írta a biztos Vadai szerint, és nem szakadt rá a plafon.

“Szégyenletes, hogy éppen az a kormány sodorta veszélybe a magyarok és az európaiak biztonságát, aki évek óta Európa megvédésével veri a mellét. (…) Reméljük, hogy az Európai Unió fel fog lépni az Orbán-kormány gyakorlatával szemben. Szerintünk Orbán Viktor a magyarok és az európai állampolgárok biztonságával játszott. (…) Az Európai Uniónak meg kell védenie magát, és nem nézheti tétlenül, ha egy tagállam kormánya pénzért bármire képes. Márpedig ismerjük az Orbán-kormányt, pontosan tudjuk, hogy pénzért ők bármire képesek.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Megállapodást kötött a német szövetségi kormány a spanyol kabinettel a Spanyolországban regisztrált, majd a német határon feltartóztatott menedékkérők visszaküldéséről

Morvai Krisztina: Arra kérem Európa polgárait, hogy hallassák hangjukat, amikor csak tudják, és támogassák Magyarországot