in , ,

Már Münchenben is összefújta a szemetet a szél. Tüntetnek a ballibek a kereszténydemokraták ellen.

Több tízezer tiltakozó vonult utcára ma

Több tízezer tiltakozó vonult az utcára ma Münchenben, hogy a Keresztényszociális Unió (CSU) bajor konzervatív párt jobbra tolódása és a “közbeszéd eldurvulása” ellen tiltakozzanak.

A rendőrségi jelentés és Süddeutsche Zeitung című müncheni lap legalább 20 ezer résztvevőről ír, de a szervezők ötvenezresre becsülik a tömeget.

A felforgatók elsősorban a CSU jobbra tolódása és a “közbeszéd eldurvulása” ellen emelték fel a hangjukat.


(Fotó: LUKAS BARTH-TUTTAS/EPA-EFE/REX)

A tiltakozást több mint 130 szervezet kezdeményezte, köztük olyanok, amelyek ún. menekültek simogatásával foglalkoznak, béke- és demokráciapárti aktivisták és a szexuális devianciák szervezetei is ott voltak a szervezők között. Színházi dolgozók és szakszervezetek is kiálltak az esemény mellett. A szociáldemokraták, a zöldek, a Baloldal nevű posztkommunista párt és a Kalózpárt is csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek jelszava arra utal, hogy a tiltakozóknak elegük van a “hecckampányokból”. Együtt a félelem politikája ellen – hirdették az esemény honlapján a szervezők.

A kezdeményezők név szerint is kiemelték Horst Seehofert, a CSU vezetőjét, szövetségi belügyminisztert, Markus Söder CSU-s bajor miniszterelnököt és Alexander Dobrindtot, a CSU frakcióvezetőjét, akik szerintük felelőtlen, megosztó politikát folytatnak. A tiltakozók szerint meg kell védeni a demokratikus alapértékeket, nem szabad kriminalizálni a menedékkérőket és nem szabad táborokba zárni őket. Úgy vélik, hogy ehelyett a politikusoknak az oktatással, az időskori szegénységgel és az “egészségügyi vészhelyzettel” kellene foglalkozniuk.


(Kép: Klein/epd)

A CSU a kezdeményezésre ellenkampánnyal válaszolt. München belvárosában plakátok jelentek meg, amelyek a politikai normalistást hirdetik és azt üzenik a tiltakozóknak, hogy Bajorország nem hagyja felheccelni magát. A párt a közösségi médiában arra is felhívta a figyelmet, hogy a CSU évtizedek óta csak azt tartja szem előtt, hogy mi a legjobb Bajorországnak.

(MTI nyomán)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Emberölés miatt tettek feljelentést a “civilek” a líbiai parti őrség ellen

Szuper! 62 milliárdos uniós támogatást kap a balatoni vasútvonal