in ,

Moszkvában tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő

Orbán Viktor gratulált vendéglátójának a világbajnokság megrendezéséhez

Russia's President Vladimir Putin (R) and Hungary's Prime Minister Viktor Orban meeting at the Novo-Ogaryovo Putin's residence outside Moscow, on January 14, 2014. AFP PHOTO / POOL/ YURI KOCHETKOV

A futball-világbajnokság megrendezéséről, energetikai beruházásokról és a gazdasági együttműködésről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő a Kremlben vasárnap – tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Orbán Viktor gratulált vendéglátójának a világbajnokság megrendezéséhez. Kifejtette: Magyarország tiszteli és nagyra tartja az orosz kultúrát, és úgy vélekedett, ennek a sporteseménynek a megrendezésre méltó volt az orosz kultúrához.

Fotó: Szecsődi Balázs

Havasi Bertalan közölte: A megbeszélésen áttekintették a nemzetközi energetikai beruházások helyzetét, illetőleg ezek Európára gyakorolt hatásait, különös tekintettel a Török Áramlat gázvezetékre, amely Magyarország számára is kiemelten fontos.

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin tárgyaltak a két ország gazdasági együttműködésének zászlóshajóját jelentő paksi atomerőmű projektről is, ezzel kapcsolatban megállapították, hogy “minden a korábban kialakított mederben halad” – ismertette a sajtófőnök.

Fotó: Szecsődi Balázs

A megbeszélés végén megerősítették: szeptember 18-án tartják a következő magyar-orosz csúcstalálkozót Moszkvában.

(Miniszterelnöki Sajtóiroda)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Minden eddiginél több gyermek vehet részt idén az Erzsébet-táborokban

Németország – A kitoloncolásra váró bevándorlók felét nem is találják