in ,

Nagykoalícióról álmodoznak a Jobbik és a Párbeszéd politikusai

Összenő, ami összetartozik

ÚJABB LÉPÉST TETT A JOBBIK A BALOLDALLAL VALÓ EGYÜTTMŰKÖDÉS FÉNYESSÉGES ÖSVÉNYÉN.

Közös interjút adott a Magyar Narancsnak a Jobbik és a Párbeszéd “fenegyereke”, Jakab Péter és Tordai Bence. A két politikus azzal vívta ki magának a népszerűséget, hogy egyikük sem tud a parlamentben a hely szellemének megfelelően viselkedni, de most az is kiderült, hogy más dolgokban is egy hullámhosszon vannak.

Itt a nyár, jön a strandszezon, mindenki pihen, így be kell érnünk azzal, hogy páros interjút olvasunk két, amúgy teljesen érdektelen politikussal. Csak azért hallottuk a nevüket, mert egyikük a plenáris ülésen tegezte le a miniszterelnököt (Tordai Bence), a másik pedig lebűnözőzte saját képviselőtársait (Jakab Péter).

De nem csak az a közös pont kettejük között, hogy mindketten Szanyi Tibor ifjú kihívói a botrányos megszólalások műfajában. Az is nagy eredmény, hogy mindkét párt Erdei Sándort, alias Rokker Zsoltit támogatja Miskolcon.

Az igazi erő viszont, ami közösségbe kovácsolja ezt a két embert, és a teljesen más dimenzióban lévő pártjaikat, az a politikai mondanivalójuk lényege: “nemOrbán!” és “nemFidesz!”.

Abban már van némi eltérés, hogy mennyi “áldozatot” hoznának meg “összetett” céljaik megvalósításában. Tordai Bence szerint ugyanis a Fidesz bukása esetén egy nagykoalíció is lehetséges, amelyben a Jobbik is helyet foglalhatna. Jakab ennél azért már szemérmesebb volt. Ő úgy véli, közös minimumcélokra van szükség. Egy lelketlenített párt képviselője természetesen nem a régi jobbikos értékek(?) miatt fogalmaz ilyen óvatosan. Inkább csak nem szeretné, ha a Jobbik válna a Párbeszéd legújabb gazdatestévé.

Egyelőre tehát nagy vonalakban minden marad a régiben. A Jobbik ezentúl is a lehető legkevésbé veri majd nagy dobra, ha valahol együttműködik a baloldallal, de az apró lépéseket sem szabad lebecsülni. A két úriember pár évvel ezelőtt még bizonyára egymást szapulta volna egy páros interjúban.

 

(forrás:figyelő)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Gyurcsányék elszámoltatnák a kormányt

A Jobbik képviselőinek a szavazataival a képviselők elfogadták a Stop Soros törvénycsomagot