in ,

Németország – A kitoloncolásra váró bevándorlók felét nem is találják

A 23 900 migráns közül 11 500 embert nem találnak a hatóságok, egyszerűen szőrén szálán eltűntek

Migrants go to busses at a train station in Schoenefeld near Berlin, 02 December 2015.

A Németországból kitoloncolandó mintegy 23 900 migráns közül 11 500 embert nem találnak a hatóságok, egyszerűen szőrén szálán eltűntek.

Welt am Sonntag konzervatív lapnak sikerült megszereznie a szövetségi rendőrség egy összefoglalóját, amelyből kiderül: a Németországból kitoloncolandó mintegy 23 900 migráns közül csak 11 100 ember esetében sikerült végrehajtani a konkrét kitoloncolást, 12 800 ember esetében viszont meghiúsult a döntést. 11 500 embert nem találnak a hatóságok, ők teljesen felszívódtak – idézi a német lapot az MTI. 

Mintegy 1300 olyan eset volt, amikor más okból kellett megszakítani a rendőri intézkedést. 150 esetben a repülőgép kapitánya tagadta meg, hogy a kitoloncolt embert a gépre vigyék. Több mint 500 kitoloncolás viszont “aktív vagy passzív ellenállás” miatt fulladt kudarcba. Ez több mint háromszorosa az egy évvel korábbi adatoknak. Az ilyen esetekben a legtöbbször nigériai, guineai, szomáliai, szíriai, Sierra Leone-i, gambiai, marokkói, iraki vagy eritreai állampolgárokról van szó.

Fotó: AFP

A 23 900 kiutasítási döntés egyébként 17 százalékos emelkedést jelent a 2017-es adatokhoz képest. A 11 100 végre is hajtott kitoloncolás viszont 4 százalékos visszaesés. A legtöbb embert Albániába, Szerbiába, Koszovóba, Irakba, Macedóniába, Oroszországba, Georgiába és Afganisztánba küldték vissza Németországból.

A szövetségi rendőrség viszont csak a kiutasítás utolsó mozzanatát, a tényleges kitoloncolás végrehajtását végzi. Ernst G. Walter, a Német Rendőr Szakszervezet szövetségi rendőrségi szervezetének elnöke a lapnak azt mondta, hatalmas erőfeszítést igényel a szövetségi rendőröktől, hogy a helyi és tartományi hatóságok nem állítják elő azokat, akiket ki kellene toloncolni. Walter szerint sokkal több esetben kellene a kitoloncolandókat kiutasítási őrizetbe helyezni.

 

(forrás:Forisek Ádám 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Moszkvában tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő

Nem határokban, hanem nemzetben gondolkodunk