in , ,

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Ankarába utazik

Részt vesz Recep Tayyip Erdogan államfő beiktatási ceremóniáján

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Ankarába utazik, ahol részt vesz Recep Tayyip Erdogan államfő beiktatási ceremóniáján – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Kik vesznek még részt?

Az esti ünnepségre az eddigi bejelentések alapján számos ország vezetőjét várják, Oroszországot például a kormányfő, Dmitrij Medvegyev képviseli, Szerbiából pedig Aleksandar Vucic államfő utazik Ankarába.

Az Európai Unióból Magyarországon kívül még Bulgáriából utazik vezető politikus: Rumen Radev elnök. Valamint ott lesz Olaszország volt miniszterelnöke Silvio Berlusconi és a volt német kancellár Gerhard Schröder is.

A legmesszebbről talán Nicolas Maduro venezuelai elnök érkezik. Az európai országok közül még Macedónia, Bosznia-Hercegovina,Koszovó, Moldova, és Grúzia képviselteti magát.

Mikor választották meg Erdogant?

Törökországban június 24-én tartottak államfő- és parlamenti választást, a voksolást Erdogan elnök nyerte 52,59 százalékkal. A választás után a korábbi parlamenti berendezkedés helyett végrehajtó elnöki rendszert vezetnek be. Erről tavaly áprilisban népszavazáson döntöttek a török választópolgárok.

A választás után az Európai Unió vezetői közül Orbán Viktor elsőként gratulált Erdogannak.- írja az Euronews.

(libsifigyelő.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Újabb liberális agymenés – Amerika a szoptatás ellen és a tápszer mellett foglalt állást

A hősök köztünk élnek! Barlangi mentők – Thaiföld