in

Salvini repülővel küldi haza a bevándorlókat

A szombaton Olaszországba érkezett 57 “mentett” bevándorlót azonnali hatállyal kitoloncolták

Olaszország azonnali hatállyal kitoloncol 57 tunéziai migránst, akiket a Földközi-tengeren mentettek ki – jelentette be szombaton Matteo Salvini olasz belügyminiszter, mindössze órákkal azután, hogy az illegális bevándorlók partra szálltak.

„Segíteni, ellátni, s azonnal hazaszállítani. A szavakat tettek követik”

– írta Twitter-bejegyzésében Salvini. Az ügyet ismerő tisztségviselők a dpa német hírügynökségnek elmondták: a migránscsoportból egyes felnőtt férfiakat már hétfőn visszaküldenek egy charterjárattal Tunéziába, a társaik pedig a hét folyamán követik őket.

A tunéziaiak egyike sem terjesztett be menedékkérelmet. A migránsokat nem messze az Olaszországhoz tartozó Pantelleria szigeténél mentették ki. Az embereket a helyi sajtó szerint Szicília partjaira vitték. Az új olasz kormány június elején tiltotta meg a nem kormányzati szervezetek (NGO) mentőhajóinak kikötését migránsokkal a fedélzetükön.

Salvini a The Washington Post című amerikai lapnak adott pénteki interjújában leszögezte: Európa megértette, hogy Olaszország már sokat tett, szerinte talán túl sokat is, és – mint mondta –elmagyarázta francia és német kollégáinak, hogy Itália nem tud több migránst fogadni.

Hozzátette: jelenleg mintegy 500 ezer illegális migráns tartózkodik olasz földön, és ötmillió ember, azaz a lakosság 8 százaléka legális bevándorló.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

A parlament pénteken elfogadta az adótörvények módosításáról és a bevándorlási különadóról szóló törvényjavaslatot. Itt olvashat róla

Horvátország sem tudja megállítani a kivándorlást. Nyugat-Európa elszívja a munkaerőt Kelet-Közép-Európából