in ,

Friss! Salvinit halálosan megfenyegették! Ő mégis a bevándorlók kilakoltatásához kezdett Milánóban

Salvini igéretéhez híven tovább küzd

29/05/2014 Roma, Camera dei Deputati, conferenza stampa di FI e Lega Nord. Forza Italia annuncia la firma dei referendum della Lega per reintrodurre il reato di immigrazione clandestina e per l' abolizione della riforma Fornero. Nella foto Matteo Salvini

Matteo Salvini olasz miniszterelnök helyettes és belügyminiszter erőteljesen beindult az őt ért külső és belső támadások után. A legszűkebb barátai, tanácsadói körében, a titkos Facebook csoportjában leírta, hogy semmilyen fenyegetés nem tántorítja őt el a szándékától, ígéretétől, hogy megtisztítja Itáliát a parazitáktól, bűnözőktől.

Az helyzetről olaszországi tudósítónkat Gálházi Lászlót kérdeztük, aki nem mellesleg Matteo Salvini személyes jóbarátja. László elmesélte, hogy Matteot folyamatosan fúrják és halálos fenyegetést is kapott. De mindezek ellenére nem tágít attól, amit ígért a népének!

Legutóbb egy levélben két töltényt küldtek a számára a LEGA varesei székhelyére. Ettől az életveszélyes fenyegetéstől egy cseppet sem rettent meg. Ráadásul kedvesen, ironikusan szép napot és hosszú életet kívánt a küldemény postázóinak.

Milánó lakosai pár évvel ezelőtt baloldali polgármestert választottak Signor Beppe Sala személyében. Azóta a városban a közrend 100% – ban romlott. Csak egy példa erre:

“A város központi pályaudvara felől a Dóm térig közlekedő M3 metró csak este 20.15-ig jár, mert később már nem garantálják az utasok biztonságát. A külső kerületek egy része már évek óta NO GO zóna”.

De sok illegális bevándorló beljebb is merészkedett. Százával foglaltak el lakásokat, amelyek nagyobb része nem is volt elhagyatott. Egyszerűen beköltöztek, amíg a lakás tulajdonosa dolgozni volt, vagy akár bevásárolni. Az olasz tulajdonosoknak nem volt jogorvoslat. A rendőrség és a polgármester nem az ő pártjukon volt. “Arrangiatevi”  volt a válasz! Vagyis oldjátok meg magatok!

Számomra felfoghatatlan, hogy ez előfordulhat egy civilizált európai országban. Ráadásul az azóta a durván megbukott demokrata kormány asszisztálásával. Rengetegen az öngyilkosságot választották a kilátástalan helyzetük miatt. Olasz családok mentek tönkre és évről – évre elszegényedtek. Persze ez nemcsak Milánót jellemezte.

De most eljött a változás! Matteo Salvini a magánéletében vidám, rendkívül egyszerű és szimpatikus ember a kormányalakítás előtt és után is kimondta, hogy nála az elsők az olasz emberek érdekei. Nem egészen két hónap alatt tetteivel bizonyította, hogy nem a levegőbe beszél.

“Da adesso in Italia cambia la musica”

– hangoztatja naponta Salvini. (Mostantól Itáliában megváltozik a muzsika)

Mára Matteo lett a messze legnépszerűbb olasz politikus. Pártja a LEGA, neki köszönhetően a márciusi 18%-ról 38%-os népszerűségi arányt ért el. Ez csak tovább fog emelkedni, amit a PD (Partito Democratico) körön kívül került vezetői nem néznek jó szemmel. Sajnos az ő köztársasági elnökük (Sergio Mattarella) van még hatalomban, akit nem a nép, vagy nem az olasz parlament választott, hanem az elődje egyszerűen kinevezte. Na, ez ám a demokrácia! Sergio Mattarella az utóbbi napokban az EU utasítására többször is átnyúlt Matteo Salvini feje felett és rombolta a hitelét.

De ezek csak pillanatnyi problémát okoztak Matteonak, akinek ettől tovább nőtt a népszerűsége. Most a tengeri kikötők biztonsága után nekilátott elintézni a másik égető problémát az illegális lakásfoglalók kilakoltatását. Milánóban kezdte ezt a munkát, ahol a legégetőbb szükség volt a segítségére. Nincs információm arra, hogy a polgármester, Beppe Sala mit szól mindehhez, de egy miniszterelnök helyettesnek ő sem mer ellentmondani.

Forza Matteo, csak így tovább!

-értékelte az olasz helyzetet László.

 

(Lindzy, libsifigyelő.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Orbán Viktor Izraelben: Azonosan látjuk a 21. század néhány kérdését

Elrajtolt a Tisza-tó körüli biciklis kört teljessé tevő útépítés