in ,

Szijjártó: Magyarország nem csatlakozik az Amerikát bíráló európai kórushoz

Magyarország mindig is tartózkodott attól, hogy kritizálja az Egyesült Államok külpolitikai döntéseit.

Budapest, 2014. szeptember 24. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter eskütételéhez készül az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. szeptember 24-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A mai hivatalos washingtoni látogatással és az amerikai külügyminiszterrel folytatott megbeszéléssel megerősítjük, hogy „Magyarország nem kíván az Egyesült Államokat hisztérikusan bíráló európai kórus tagjává válni” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Washingtonban, mielőtt amerikai kollégájával találkozott.

A tárcavezető kijelentette: Magyarország mindig is tartózkodott attól, hogy kritizálja az Egyesült Államok külpolitikai döntéseit. „Mindig tiszteletben tartjuk más országok szuverén külpolitikai döntéseit, és az az elvárásunk, hogy mások is így cselekedjenek velünk szemben” – fogalmazott.

Szijjártó Péter közölte: a mai látogatással azt is szeretnék megerősíteni, hogy a két kormányzat politikai megközelítései között nagyon komoly hasonlóságok vannak.

Mind az amerikai adminisztráció, mind a magyar kormány a saját polgárai biztonságát elsődleges kérdésnek tekinti, „mindkét kormány világossá tette, hogy nem kér az illegális migrációból, és egymás szoros partnerei vagyunk a globális terrorellenes küzdelemben” – mondta.

 

Hozzátette: emellett együttműködnek az ENSZ megreformálásában, valamint azon, hogy „Izraellel szemben a nemzetközi megítélés kiegyensúlyozott, fair és tisztességes legyen”. A külügyminiszter arra is kitért, hogy mind az amerikai adminisztráció, mind a magyar kormány megvédi a zsidó-keresztény értékeket és örökséget.

(forrás:Hirado.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Amiről a ballib média sosem beszél!!!

Kész! Az egyik áruló árulózza a másik árulót. Most a Jobbikon belül. Vagy kívül? Már nem tudom, hogy ki hol van.