in ,

Tunézia megkezdi a 40 migráns evakuálását a két hete kikötésre várakozó Sarost 5 nevű tunéziai hajóról

A tunéziai Vörös Félhold szerint a hajón tartózkodók 17 és 36 év közöttiek, két várandós nő van

Jusszef Sahíd tunéziai miniszterelnök bejelentette, hogy megkezdik a 40 migráns evakuálását az ország partjainál két hete kikötésre várakozó Sarost 5 nevű tunéziai hajóról. Mindezt humanitárius okokból tesszük – tette hozzá a politikus.

A tunéziai Vörös Félhold szerint a hajón tartózkodók 17 és 36 év közöttiek, két várandós nő van közöttük, Egyiptomból, Bangladesből, Kamerunból, Szenegálból, Guineából, Elefántcsontpartból, Sierra Leonéből és Ambazóniából (Kamerun angol nyelvű régiói) származnak.

40 migráns egy gumicsónakkal indult útnak Líbiából Olaszországba, még július közepén. A tunéziai haditengerészet felajánlotta segítségét a migránsoknak, ők azonban inkább egy európai hajóra akartak felszállni. A gumicsónak rossz állapota miatt végül mégis felvette őket a tunéziai hajó, de nem kapott kikötési engedélyt Tunéziában, sem Olaszországban, sem Máltában – adta hírül az MTI.

És ezek csak jönnek és jönnek és jönnek…….Persze Tunézia nem jó nekik..Miért is lenne, mikor Európában arany élet van gyerekek…Mi meg mit nem adnánk, ha eljuthatnánk Tunéziába…Mindjárt csónakba szállok én is! 😀

 

(https://libsifigyelo.hu/)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

A cseh miniszterelnök szerint az Európai Bizottság értelmetlen javaslatokkal áll elő a migráció kapcsán

Kilencvenegyre nőtt a görög főváros, Athén környékén tomboló tűzvész halálos áldozatainak a száma